Ani

1939_08_14 Η ποικιλία στην ζωή

1 мнение в тази тема

Η ποικιλία στην ζωή

 

Διαλογισμός

 

Θα διαβάσω το 10ο κεφάλαιο από το Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο οποίος πέρασε ως φορέας της Αγάπης. Όταν η Αγάπη τον συνάντησε για πρώτη φορά, και τον έθεσε σε δοκιμασία, αυτός έφυγε, αφήνοντας το ρούχο του. Ο Ιωάννης είναι ένας από τους αποστόλους, ο οποίος έζησε τον περισσότερο χρόνο στη γη. Γιατί έμεινε πολύ καιρό στη γη; Για να δουλέψει το ρούχο, το οποίο άφησε σε ξένα χέρια. Σ' όλη του τη ζωή ασχολιόταν με την θεά Αφροδίτη, την μελετούσε. Στο κεφάλαιο που διαβάστηκε, ο Χριστός λεει: "Όποιος έχει έρθει στη γη, χωρίς αγάπη αυτός είναι κλέφτης και απατεώνας. Όποιος έχει έρθει με Αγάπη, αυτός είναι ποιμένας των προβάτων". (Σημ. Μετ.: Παράβαλε: Κατά Ιωάννη, 10,1-5.) Όποιος φέρει την Αγάπη μέσα του, αυτός έχει ζωή. Αυτός έρχεται να διαδώσει την ζωή, και όχι να την αφαιρέσει. "Ο κλέπτης δεν έρχεται, ειμή δια να κλέψη και θύση και απολέση."

 

Όταν διαβάζετε τη Βίβλο, μερικοί λετε ότι εκεί αναφέρονται μόνο περασμένα γεγονότα. Υπάρχει ένα παρελθόν, που ποτέ δεν πεθαίνει. Υπάρχει ένα παρελθόν το οποίο πεθαίνει. Από το τελευταίο μπορείτε να κερδίσετε, όμως δεν μπορεί να γεννήσει τίποτε νέο. Αυτό το παρελθόν είναι παρόμοιο με τον πεθαμένο άνθρωπο, που βρίσκεται μέσα στο φέρετρο. Οι δικοί του τον αγαπούν, κλαίνε γι’ αυτόν, όμως αυτός σιωπά και περιμένει τη στιγμή της ανάστασης ή του ενταφιασμού. Εάν η αγάπη των πλησίον του είναι δυνατή, αυτός θ' αναστηθεί, εάν είναι αδύνατη, αυτός θα μείνει στην ίδια θέση, και μετά θα τον θάψουν. Όταν τον θάψουν στη γη, οι δικοί του λένε: Εμείς δεν μπορέσαμε να σε βοηθήσουμε, το αφήνουμε σε σένα. Εάν είσαι παλικάρι, σήκω από τον τάφο. Όταν δούνε ότι και η δική του αγάπη είναι αδύνατη, αυτοί τραγουδούν κάποια τραγούδια στον τάφο του και φεύγουν. Κάθε ένας ο οποίος ζει χωρίς Αγάπη, είναι καταδικασμένος σε θάνατο. Όμως, όποιος ζει στην Αγάπη, στην Αλήθεια, αυτός δεν μπορεί να ασχολείται με τις λεπτομέρειες της ζωής. Αυτός ασχολείται με το ανώτερο, με τους χυμούς των καρπών κι όχι με τις φλούδες τους.

 

"Η αλήθεια απελευθερώσει υμάς." Πότε; Όταν διαπεραστείτε από την Αγάπη. Χωρίς την Αγάπη, η αλήθεια μένει ακατανόητη. Χωρίς Αγάπη, ο άνθρωπος κοιμάται, είναι ακίνητος με την Αγάπη, είναι άγρυπνος, κινείται. Η αληθινή κίνηση είναι η κίνηση του πνεύματος. Μέχρι να έρθει σ' αυτή την κατάσταση, ο άνθρωπος πρέπει να περάσει από διάφορα είδη κινήσεων: Την μηχανική, την οργανική, και την ψυχική. Σήμερα και η Αγάπη εμφανίζεται με τις ίδιες μορφές: Την μηχανική, την ψυχική και την αγάπη του πνεύματος. Η μηχανική αγάπη ξεχωρίζει με την μεγάλη της σκληρότητα. Οι λέξεις τις οποίες χρησιμοποιεί, είναι επίσης βαριές και σκληρές. Κάθε ένας έχει δοκιμάσει αυτή την αγάπη. Αυτή σακατεύει τον άνθρωπο. Η μηχανική αγάπη πρέπει να μετατραπεί σε οργανική, η οργανική σε ψυχική, η ψυχική σε αγάπη του πνεύματος.

 

Αν παρατηρήσετε σήμερα τον ουρανό, δεν θα δείτε καθόλου σύννεφα. Είναι καθαρός, γαλανός, χωρίς καθόλου συννεφιά. Η σημερινή μέρα είναι μέρα της ψυχικής αγάπης, η οποία έρχεται ήδη στον κόσμο. Μ' αυτή την ευκαιρία, ο ήλιος ανέτειλε σιγανά, ήρεμα. Αυτός μιλάει σ' όλα τα ζωντανά όντα σε μία κοινή γλώσσα. Γιατί; Γιατί στην εσωτερική κατανόηση των πραγμάτων δεν υπάρχει καμία διαφορά. Όταν φθάσουν στην εξωτερική κατανόηση των πραγμάτων, οι άνθρωποι πια ξεχωρίζουν. Χάρη σ' αυτή την μεγάλη διαφορά δημιουργούνται οι γλώσσες. Οι πολλές γλώσσες μιλάνε για την εξωτερική κατανόηση, στην οποία ζουν οι άνθρωποι. Μόλις μπουν στην νέα εποχή της Αγάπης, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μια κοινή γλώσσα - την γλώσσα της Αγάπης.

 

Όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν να μπουν μέσα από την πόρτα της Αγάπης, ν' αποκτήσουν τα αγαθά της. Δεν είναι αρκετό ο άνθρωπος μόνο να μπει από την πόρτα της Αγάπης, αλλά πρέπει να ξέρει και παις να βγει. Δεν είναι αρκετό ο άνθρωπος να δεχτεί μόνο την Αγάπη, αλλά πρέπει να ξέρει και πώς να την εκτιμήσει και να την εφαρμόσει. Όσο ζηλεύει, ο άνθρωπος δεν μπορεί να δεχθεί την Αγάπη, ούτε να την εφαρμόσει. Η ζήλια είναι αρνητικό συναίσθημα, που εμφανίζεται στα παιδιά, αλλά και στους ηλικιωμένους. Όταν σε μία οικογένεια γεννηθεί ένα παιδί, οι γονείς του χαίρονται το δέχονται καλά. Εάν γεννηθεί δεύτερο παιδί, οι γονείς του πάλι χαίρονται, αλλά το πρώτο παιδί δεν το δέχεται με χαρά. Δεν είναι ευχαριστημένο από τον ερχομό του, γι' αυτό θυμώνει, κλαίει, δεν το δέχεται. Η ψυχική αγάπη, που έρχεται στον κόσμο, αποκλείει την ζήλια. Η νέα εποχή στρέφει την προσοχή της πάνω σε κάθε άνθρωπο ως αποκάλυψη της Θείας Αγάπης. Αφού το ξέρει αυτό, ο άνθρωπος πρέπει να είναι προσεκτικός, με τα λόγια του, τις σκέψεις και τις πράξεις του. Κάθε δράση του ανθρώπου πρέπει να είναι γεμάτη με περιεχόμενο και νόημα. Εάν δεν έχει νόημα και περιεχόμενο, είναι τυφλή δράση, η οποία κανέναν δεν βοηθά.

 

Οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν κατανοούν την Αγάπη, γιατί δεν μπορούν ακόμα ν' απελευθερωθούν από τις παλιές τους πεποιθήσεις. Νομίζουν ότι εάν αγαπήσουν έναν άνθρωπο, πρέπει να τον ντύσουν, να τον ταΐσουν, και να του δώσουν κρεβάτι και ούτω κάθε εξής. Αυτό είναι εξωτερική έκφραση της Αγάπης, και όχι εσωτερική. Η πραγματική Αγάπη εννοεί εκφράσεις τέτοιες, που στη μορφή, στο περιεχόμενο, και στην έννοιά τους υπάρχει πλήρης ομόνοια και αρμονία. Η αληθινή Αγάπη ξεχωρίζει με την εσωτερική μαλακότητα. Όποιος έχει αποκτήσει την αγάπη, εάν είναι τραγουδιστής, η φωνή του ξεχωρίζει με την εσωτερική μαλακότητα και πρακτικότητα.

 

Όσο και να μιλάμε για την αγάπη, εν τέλει αυτή θα εμφανιστεί με διάφορους τρόπους, σύμφωνα με την συνειδητότητά των διαφορετικών ανθρώπων. Δώστε ένα χρυσό φτερό στο χέρι κάθε ανθρώπου, και θα δείτε καθένας τι θα γράψει. Ο θρησκευόμενος θα γράψει: Ο Θεός είναι αγάπη. Ο μορφωμένος θα γράψει: Ο ήλιος ζεσταίνει. Ο απογοητευμένος από την αγάπη θα γράψει: Δεν έχει νόημα ν' αγαπάει ο άνθρωπος. Ο αδύνατος και ο τεμπέλης μαθητής θα γράψει: Ο διδάσκαλος μου συμπεριφέρεται άσχημα. Ο φιλόσοφος θα γράψει: η αγάπη είναι η αρχή της ζωής.

 

Εγώ πάλι λεω: Η Αγάπη δεν μεταδίδεται, αλλά ζει, η Αγάπη είναι η ιδιότητα του Θεού. Μόνον ο Θεός αγαπάει, ενώ η ανθρώπινη αγάπη είναι αντανάκλαση της Θείας. Όσο και να θέλει, χωρίς την Θεία Αγάπη ο άνθρωπος τίποτε δεν μπορεί να δώσει. Μπορείτε να ζεσταθείτε στο φεγγαρόφωτο; Το φεγγάρι φωτίζει, χάρη του φωτός το οποίο δέχεται από τον ήλιο. Επομένως, εάν ο άνθρωπος αγαπάει, αυτό οφείλεται στην Αγάπη που δέχεται από τον Θεό. Μέχρι τώρα ο άνθρωπος έχει σχέση με το φεγγάρι τόσο, όσο αυτό μπορεί να τον καθαρίσει. Το φεγγάρι τραβάει όλα τα μικρόβια και τις ακαθαρσίες από τον ανθρώπινο οργανισμό. Κατά τις σημερινές συνθήκες χωρίς φεγγάρι ο άνθρωπος θα βρισκόταν σε μεγάλα βάσανα. Γι' αυτό τα νέα κορίτσια κι αγόρια βγαίνουν το απόγευμα στο φεγγαρόφωτο για να θεραπευτούν. Όταν θέλουν να ζουν, να χαίρονται και να χαμογελούν, βγαίνουν στον ήλιο, όμως φυλάγονται για να μην μαυρίσουν. Οι θρησκευτικές πίστεις των ανθρώπων οφείλονται στην επίδραση του φεγγαριού. Οι απόψεις των ανθρώπων για τη ζωή οφείλονται, στην επίδραση του ηλίου. Οι απόψεις τους για την αγάπη οφείλονται στην Αφροδίτη. Όμως ο άνθρωπος πρέπει να μελετήσει το φως του ψυχικού ήλιου, το οποίο ανατέλλει ήδη στον κόσμο. Αυτός ο ήλιος ανατέλλει στην συνειδητότητά των ανθρώπων. Αυτός φέρει νέο φως για κατανόηση της ζωής και της φύσης, νέα αντίληψη της Αγάπης.

 

Σήμερα, χαιρόμαστε όλους τους φίλους μας, που έχουν έρθει από μακρινές χώρες, γιατί έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Θείου φωτός. Εμείς χαιρόμαστε, καθώς αυτοί γίνονται αγωγοί της νέας αγάπης, που έρχεται ήδη στον κόσμο. Εμείς χαιρόμαστε με κάθε παρουσία εδώ είναι παρών κι ολόκληρος ο λαός τους: Μέσω των Γάλλων συμμετέχει ολόκληρη η Γαλλία, μέσω των Άγγλων συμμετέχει ολόκληρη η Αγγλία, μέσω των Λάτβεων συμμετέχει ολόκληρη η Λατβία, μέσω των Ρώσων συμμετέχει ολόκληρη η Ρωσία, μέσω των Ιταλών ολόκληρη η Ιταλία, μέσω των Γερμανών ολόκληρη η Γερμανία, μέσω των Φιλανδών ολόκληρη η Φιλανδία, μέσω των Σουηδών ολόκληρη η Σουηδία, μέσω των Ελλήνων ολόκληρη η Ελλάδα, μέσω των Γιουγκοσλάβων ολόκληρη η Γιουγκοσλαβία. Όλους τους λαούς των οποίων δεν αναφέραμε τώρα τα ονόματα, θα τους αναφέρουμε στο μέλλον όταν θα έχουν δυνατότητα να απαντήσουν στην μεγάλη πρόσκληση του Ανώτερου κόσμου. Και, αν κοιτάξετε σ' αυτή την συγκέντρωση από τα διάφορα έθνη, ο άνθρωπος δεν μπορεί να μην χαίρεται με την μεγάλη ποικιλία, η οποία υπάρχει στον Θείο κόσμο.

 

Σ' ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό εστιατόριο συγκεντρώθηκαν τέσσερα άτομα, από τέσσερις εθνότητες: Γάλλος, Άγγλος, Γερμανός, και Ρώσος. Καθώς έτρωγαν μαζί, παρατήρησαν ότι κάπου ψηλά στον αέρα υπάρχει κάτι. Ο Γάλλος αμέσως σηκώθηκε, πήρε την εφημερίδα κι άρχισε να διαβάζει τι λένε γι’ αυτό. Ο Γερμανός πήρε το καπέλο του κι αμέσως πήγε να δει τι λένε οι επιστήμονες γι’ αυτό το θέμα. Ο Άγγλος έβγαλε τα κιάλια του κι άρχισε να κοιτάει ψηλά τι κουνιέται στον αέρα. Ο Ρώσος, όμως, ξάπλωσε ανάσκελα κι είπε ήσυχα: Είναι γεράκια! Εδώ βλέπουμε τέσσερις λαούς, κάθε ένας εκφράζεται με τον δικό του τρόπο.

 

Τώρα, σας χαιρετώ για την καινούργια μέρα της Αγάπης. Σας εύχομαι να απελευθερώσετε τις καρδιές σας απ' όλες τις ανησυχίες και τις ενοχλήσεις. Αφήστε τις ανησυχίες απ' έξω, και στην καρδιά σας να φέρετε μεγαλύτερη χαρά και ευτυχία, περισσότερη Αγάπη. Κρατήστε στο νου σας τα λόγια του μεγάλου διδασκάλου: "Καθώς εμέ ηγάπησεν ο Πατήρ, και εγώ ηγάπησα εσάς...εγώ ήλθον δια να έχωσιν ζωήν, και να έχωσιν αυτήν εν αφθονία."

 

Αυτός ο οποίος μίλησε πριν από χιλιάδες χρόνια, πάλι σας μιλά. Αυτός έρχεται να φέρει την αγάπη στις καρδιές όλων των ανθρώπων. Όποιοι πιστεύουν στην Αγάπη, σχεδιάζουν το μέλλον τους. Η σημερινή μέρα δείχνει το μέλλον σας. Μην φοβάστε, φωτεινό είναι το μέλλον σας όπως η σημερινή μέρα. Ο ήλιος φέγγει ευχάριστα, ο ουρανός είναι καθαρός, καταγάλανος, και χαρούμενα ζει. Μπροστά σας, μπροστά σ' όλους τους λαούς, αποκαλύπτεται ένα θαυμάσιο μέλλον. Μέγα είναι το μέλλον του ανθρώπου εξ αιτίας της Αγάπης, η οποία θα εμφανιστεί. Όλοι οι άνθρωποι κι όλοι οι λαοί θα δώσουν τα χέρια σαν αδελφοί και αδελφές και θα χαιρετηθούν στο όνομα της Θείας αγάπης.

 

Ο Θεός είναι Αγάπη, ο Θεός είναι ζωή.

Ο Θεός είναι Σοφία, ο Θεός είναι φως.

Ο Θεός είναι Αλήθεια, ο Θεός είναι ελευθερία.

 

14 Αυγούστου 1939, 10 π.μ.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!


Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.


Вписване